Tuesday, August 30, 2016

MERDEKA SALE! 29 Ogos - 4 Sept 2016


Salam.. hye semua bakal2 pengantin yg akan melangsungkan majlis sehingga hujung tahun 2016 ini ada promosi diskaun untuk semua.. harga gila2 murah ni.. yaaa tak pernah serendah ni.. kalau korg cari makeup/pelamin/baju/pakej bajet boleh la dtg survey ke Butik Pengantin Lestari.. harga special untuk walk-in customer sahaja tau.. kalau call/msg tanya kita bagitahu harga standard je la, harga kasih sayang kita bagi kat butik je ya.. untuk respons segera sila tel/whatsapp 0163016667. 

Ada yg nak dtg survey 31 Ogos ni? Kita buka mengikut temujanji.. sila inform dulu k :)

Booking dibuka sekarang hingga 4 September.
Slot 2016 sgt terhad, hubungi kami untuk maklumat lanjut. 

016-3016667 (Ziana)
03-87330916 (Butik)

Follow Ig kami ~ Scha.Annisa
Like Facebook ~ Butik Pengantin Lestari

XOXO
Ziana

Sunday, August 14, 2016

Makeup Nikah Syamimi 13.8.2016


Majlis Pernikahan Syamimi di Kg Malaysia Tambahan, Sg. Besi. Alhamdulillah jumpa lagi untuk makeup nikah dan sanding nanti InsyaAllah 28 Ogos. Berbeza skit dgn makeup tunang dulu, pengantin request makeup look ni.. mcm makeup Alha Alfa katanya.. heheheh.. akak lom sempat gi menuntut dgn Alha dik ;) ikut yg sedap mata memandang je la.. coz she's still young so makeup have to look fresh, pinkish and sweet mcm orgnya =)  not too much dark shades but yes extra highlight.. hope u like it dear ;) 

Pelamin by Butik Pengantin Lestari

Makeup for any events pls ctc me at 0163016667.

Love,
Ziana










Makeup Sanding Aisyah 13.8.2016


Makeup di Dewan Pusat Komuniti Manjalara Kepong. Thanks Aisyah for having me.. thanks juga pada pengantin yg bg ctc number Ziana pada Aisyah.. tak sure la siapa tapi pengantin yg Ziana makeupkan dulu tu majlis di MAEPS Serdang.. tq so much to both of you :)

Antara produk yg Ziana gunakan utk makeup Aisyah..
Foundation: Nars+MAC
Contouring: Bobbi Brown
Blusher & Highlight: Becca
Eyeshadow: Makeup Geek + Shu Uemura
Lipstick: MAC + Fame Fuschia

Makeup for any events kindly contact 0163016667 (Ziana)

Follow Instagram Scha.Annisa
Like FB Butik Pengantin Lestari

XOXO =)
Ziana


FREE MAKEUP DEMO CLASS 7.8.2016


Hye Assalamualikum! Last week kita bersama 7 org yg hadir ke kelas free demo makeup by Ziana Lestary.. Alhamdulillah niat kita nak share ilmu yg ada.. dgn harapan dpt mereka praktikkan pada wajah sendiri. Pada kelas ni Ziana demo pada seorang peserta sahaja. Selesai demo semua peserta berpeluang praktis buat kening sendiri.. sebelah shj kita tunjuk sbb panduan heheh.. kening mmg perlukan masa utk mahir tp kalau kita tahu tekniknya akan jadi sgt mudah :) 

Sesiapa yg berminat utk belajar secara personal boleh terus contact Ziana 0163016667.
Tarikh kelas bergantung pada jadual Ziana yg free ya. Seorang student je pun kita boleh proceed samaada di butik ataupun ditempat anda ;) 
Ziana akan ajar from basic dan lepas habis demo makeup, student boleh praktis makeup di wajah sendiri. Kita tunjukkan teknik makeup yg sesuai utk ke pejabat/santai/dinner. Barang makeup disediakan. 





Kening natural look.. not korean style =)  


Thursday, August 11, 2016

Kes Penipuan Katerer /Catering Service


PANAS!! JANGAN JADI MANGSA PENIPUAN CATERING / WEDDING PLANNER!



Baca selanjutnya di http://www.ohmedia.my/2016/08/perkahwinan-dibatalkan-kerana-catering.html


Kesian.. mmg tak patut.. Bila terbaca kisah ni saya teringat pula beberapa kisah sebelum ni yg saya baca di online dan juga cerita pengalaman pelanggan saya.. saya juga turut menjadi mangsa penipuan satu caterer ni (En. Azrin dari Foods Gallery) sudah hampir 2 tahun dia hutang saya rm3000++. Semuanya kerana sifat tamak dan ghairah nak mula berniaga. Saya niat nak bantu.. lagipun kawan sekolah lama yg kenalkan..confident la skit..  dia sub pelamin, baju dan makeup pada saya sbb dia hanya katerer.. tapi full pakej termasuk katering, pelamin, baju, makeup, fotografer rm12000 saje utk 1000 pax! Woww.. murahkan? Kemudian salahkan pengantin pakej dah bagi murah.. bersyukur ada majlis.. pengantin merungut sbb dah berbulan2 tunggu album tak siap.. dgn fotografer pun dia tak bayar sesen.. mcm mana nk dpt album.. padahal payment dah bayar habis.. isu sampai ke tribunal. hmm.. byk cerita tapi saya taknak ingat lagi.. menyakitkan hati.. Nasib saya sbb dia bagi cek tendang.. Pengantin selalu tanya saya dah dpt payment ke sbb dorg pun kesian saya buat kerja FREE.. Saya follow up minta payment berkali2.. dari mak saya hidup sampai la mak dah meninggal.. hutang saya masih belum dibayar.. mcm2 alasan.. masalah dgn wife2 la.. accident la.. warded la.. pendekkan cerita saya ckp terus terang saya mmg tak halalkan.. tapi dia tak takut balasan Allah.. takpelah.. sejauh mana nak mendongak langit.. inikan Bumi Allah.. saya tuntut akhirat kelak..

Itu kisah saya.. kisah pengantin ditipu wedding planner/katering selalu juga saya dengar.. hampir 7 tahun saya menjalankan bisnes butik pengantin ni.. kebanyakan kes mereka lesapkan duit deposit.. off hp pada hari majlis.. apa yg diberi tak seperti dijanjikan.. bila saya teliti balik cerita2 ni saya rasa kebanyakannya meletakkan harga yg MURAH utk menarik perhatian pelanggan.. JANJI MANIS SEMUA BOLEH BAGI.. sampai masa semua takde, duit pakej pun lesap konon tak lepas modal katering!? Mcm mana berniaga kalau harga main letak suka2.. atau taktik SENGAJA nak menipu pelanggan?

Berniaga semua nak untung.. tak byk pun lepas kos dan penat lelah jadilah.. mmg kerja uruskan majlis perkahwinan ni byk cabarannya terutamanya full pakej katering.. kadang2 kesilapan/masalah SIARAN LANGSUNG tu tak kita duga2.. dari pihak kita ataupun org lain yg kita pertanggungjawabkan.. walaupun sebaik mungkin yg kita cuba tapi kadang2 ada je "DUGAAN" yg tak sangka2 berlalu.. tanpa niat.. bagi saya itu rezeki masing2.. sbb tu sblm majlis saya tak putus2 berdoa semoga majlis tu berjalan lancar tanpa masalah.. tapi apapun.. semua atas IzinNya..

Apa yg saya perhatikan skrg trend berlumba2 meletakkan harga terlalu murah utk menarik perhatian pelanggan.. itu tak salah.. cara masing2 tapi biarlah berpatutan dan masuk akal. Sering kali pelanggan membandingkan harga pakej kami dgn butik2/katerer lain yg jauh lebih murah.. siapalah saya nak condemn atau comment org lain.. saya tak kenal mereka.. saya tak tahu hasil kerja mereka.. bg saya sgt tidak professional dan tak adil untuk pelanggan membandingkan harga kerana kualiti dan apa yg disampaikan TIDAK SAMA.. iyaaa ada makanan lauk sama.. tapi RASA? belum tentu.. ada pelamin, baju dll tapi PERSEMBAHANNYA tak sama.. mungkin setakat JANJI ADA? Wallahualam.. ada sebab disebalik setiap harga yg diletakkan.

Adalah baiknya pelanggan sendiri meneliti dan membuat sedikit research mengenai planner tersebut.. FAHAM apa yg diberi.. Jgn terlalu TAKSUB dgn HARGA nanti MAKAN DIRI.. last minute tak cukup modal jadi terus lesap! kalau jadi pun setakat ala kadar sahaja.. end up Tak Puas Hati.. tapi dah terlambat sbb semuanya dah berlalu.. Saya buat ikut termampu.. diskaun biar masuk akal.. kalau pelanggan membandingkan harga, saya RELAKAN dia buat pilihan sendiri.. tiada paksaan utk memilih.. Selera masing2 kan.. Poket pun masing2.. yg murah juga tak semestinya tak bagus.. selidik dulu ya.. Doa byk2 biar jumpa dgn yg baik2 sahaja dan semua berjalan lancar.. Kita usahakan sehabis baik agar kedua pihak berpuas hati.. InsyaAllah..

XOXO
Ziana Lestary
Ogos 2016


Baru! Pakej Lengkap Katering

Pakej Lengkap Katering 1000 Pax 



Tempahan dibuka untuk Majlis 2017. Minimum 1000 Pax. Untuk pertanyaan sila hubungi kami.
Tel: 016-3016667 (Ziana) / 03-87330916 (Butik)

Friday, August 5, 2016

FREE MAKEUP WORKSHOP 7.8.2016


Salam sayang semua.. pada yg terlepas class bln puasa hari tu.. Free Makeup Workshop akan diadakan lagi pada:
7 Ogos 2016 (Ahad)
10.30am - 1.30pm di Butik Pengantin Lestari Kajang.

Pada yg nak join tlg whatsapp Ziana ya. Harap maklum ini bukan personal makeup class.. tiada sesi practical hanya demo makeup diikuti dgn sesi Q&A, yg penting lps class kita harap semua dah berani utk makeup diri sendiri dan tahu produk apa yg patut ada dan cara nak pakai.. itu matlamat Ziana adakan kelas ni.. Insya Allah. 

Sekiranya berminat utk belajar secara personal dgn Ziana boleh msg ya 0163016667.

Untuk perkembangan terkini kami sila..
Like FB Butik Pengantin Lestari 
Follow Instagram Scha.Annisa